F6100 Рачен екрански филтер

//F6100 Рачен екрански филтер
F6100 Рачен екрански филтер 2017-10-03T13:15:17+00:00

Project Description

Опис на производот

  • Лесно одржување
  • Издржлив со години на високи перформанси
  • Може да се користи како примарен или резервен филтер
  • Изберете двоен слој од не’рѓосувачки челик плетена-жица или полиамиден екран
Карактеристики голем филтрационен екран кој го зголемува капацитетот на проток и го продолжува времето помеѓу млазовите. Филтерот за рачен екран F6100 се користи како примарни филтри во мали системи за наводнување и како резервни филтри во апликации во областа на зона. Екранот на филтерот за рачни филмови F6100 има вграден пластичен ребрест кафез за супериорна цврстина и во зависност од големината, тој е опремен со двоен слој од нерѓосувачки челик со плетена жица или со полиамиден екран. И дизајнот и материјалите што се користат во F6100 овозможуваат лесно одржување и долги години на високи перформанси. Линијата на филтерот за рачен екран F6100 е достапна во In-Line или Аголен стилови на телото, големината на влезот / излезот од ¾ “-3” и сите филтри имаат 1 ¼ “излез за дренажа со приклучок. Покрај тоа, филтрите со 2 “-3” имаат излез за одвод на 11/4 “со приклучок и нерѓосувачки челик за лесно одржување и може да бидат опремени со опционален мерач за затнување. Филтрите може да се нарачаат со навој или Victaulic врски и со еден или два влеза.

Спецификации

Screen Filter 2 Inch (120 mesh) Screen Filter 3 Inch (120 mesh)

Maximum Working Pressure 150 PSI
Screen Type Polyamide or Stainless Steel
Body Type In-Line or Angled
Diameter 3/4 to 3 Inch
Flow Rate (gpm) Screen Filter (120 mesh)
2
Head Loss (psi)
48 0.35
71 1.3
104 5.1
134 11.6
Flow Rate (gpm) Screen Filter (120 mesh)
3
Head Loss (psi)
68 0.30
104 0.51
125 0.77
158 1.32
177 1.62
232 2.73
252 3.12