F1000 Хидроциклонски сепаратор за песок

//F1000 Хидроциклонски сепаратор за песок
F1000 Хидроциклонски сепаратор за песок 2017-10-03T12:43:54+00:00

Project Description

Опис на производот

  • Сите модели вклучуваат резервоар за колектор, нозе и гумени заштитни конуси

F1000 хидроциклонскиот сепаратор за песок создава центрифугално дејство кое ја движи водата околу работ на телото, фрлајќи ги песокот и тешките материјали на надворешноста на циклонот. Тешките материјали потоа паѓаат во комората за прелевање која треба да се собере. Rivulis обезбедува соодветна комора за подмачкување за да одговара на перформансите на секоја големина на сепараторот, спречувајќи собраниот песок да се врати во протокот на вода. Сепараторите F1000 се достапни со неколку опции, вклучувајќи различни протоци и големини на коморите.

Спецификации

Product Dimensions and Weights

Size (inch) B (inch) D (inch) H (inch) H1 (inch) H2 (inch) L (inch) T (inch) Weight (lbs)
3 3 8.0 33.0 26.0 24.6 12.0 3.0 60
4X3 out 4×3 12.0 52.0 44.5 28.5 20.0 4.0 146
4 4 16.0 68.0 58.3 38.2 23.6 5.7 276
6 6 20.0 75.0 63.4 45.3 24.0 7.0 379

 

Recommended head loss 3-8 PSI
Working pressure 120 PSI
Maximum pressure 150 PSI