Т-Таре капка

//Т-Таре капка
Т-Таре капка 2017-10-03T12:51:58+00:00

Project Description

Опис на производот

  • Технологијата на дисперзија на турбулентниот проток обезбедува висок степен на униформност на протокот
  • Бела лента со информации за производот за полесна инсталација и складирање
  • Самозатворен излез за отворање (идеален за системи со SDI)
  • Инсталирајте на земја, под непроѕирна пластика, па дури и под земја

Една од најпрепознатливите брендови за капка лента во светот, T-Tape Drip Tape се користи во различни култури ширум светот за да се намали потрошувачката на вода, да се зголеми квалитетот на културите и да се зголемат приносите. T-касета капка лента може да се инсталира на теренот, под пластични, или дури и подземни. Благодарение на материјалната моќ, дизајнот и стандардите за квалитет на производството на T-Tape, тоа е лентата за капење на која можете да сметате од година во година.

T-лентата е достапна во широк асортиман на конфигурации, вклучувајќи различни должини, дебелина на ѕидот, просторност на емитер и проток.

Апликација

  • Површина
  • Под пластики
  • Подземје

Препорачана употреба на T-тапе капка

5/8 “(5 мил.): Краткорочни култури во среднозервирани почви кои содржат мали остатоци од претходната култура. Корисно за култури како што се јагоди, дињи и кромид.

5/8 “(6 мил.): Минимална плодна почва, двојно сечење, средно текстурирани почви или каде што карпи или претходни остатоци од култури е фактор. Најчесто се користи во домати, пиперки, дињи и јагоди.

5/8 “и 7/8” (8 мил.): Минимална плочка, двојно сечење, потешки почва, или каде што е поподготвена поголема отпорност на абразија и оштетување на инсектите. Се користи во пиперки, домати, дињи и зеленчукови култури.

5/8 “и 7/8” (10 мил.): Тешка или карпеста почва, каде инсектите се проблем, каде што треба да се преместат или повторно да се користат за повеќе сезони.

5/8 “и 7/8” (15 мил.): Потешка почва или почви кои претставуваат погруб терен, каде што инсектите се посилна закана, па дури и мали животни. Се користи во апликации за шеќерна трска, аспарагус и SDI. T-лента е решение за предизвиците со кои се соочуваат лозарите. Т-лентата е развиена за да ги задоволи потребите на индивидуалните производители.

 

Опции за производот и оперативни упатства

Product Options
Diameters: ⅝”, ⅞”, 1⅛”, 1⅜”
Wall Thickness: 5 – 15 mil
Flow Rates: 0.11- 1.34 gpm/ 100 ft.
Average Roll Weight: 65 lbs.

 

Operating Guidelines
Minimum operating pressure: 4 PSI
Recommended operating pressure: 8 PSI

 

Maximum operating pressures:
Wall Diameter
(mil) 5/8” 7/8” 1 1/8” 1 3/8”
5 6
6 10
8 15 10 8
10 15 15 10
12 15 15 12
15 15 15 15 15

 

Roll Length
Dia. (inch) Wall (mil) Roll length (ft)
5/8 5 12,000
6 10,000
8 7,500
10 6,000
12 5,100
15 4,100
7/8 6 7,380
8 5,560
10 4,400
12 3,724
15 3,002
1 ⅛ 8 5,580
10 4,410
12 3,775
15 3,035
1 ⅜ 15 2,700