F2000 медиумски филтер со двојна комора

//F2000 медиумски филтер со двојна комора
F2000 медиумски филтер со двојна комора 2017-10-03T12:50:16+00:00

Project Description

Опис на производот

  • Турбулентен канал за проток
  • Проширување на канал за проток
  • Прецизен калап

F2000 Медиумски филтер  – Двојната комора е најефикасниот вид на филтрирање на вода во голема мера контаминирана со алги, органска материја и други нечистотии што се наоѓаат во отворени резервоари, канали и системи за рециклирана вода. Филтрацијата се случува кога водата поминува низ отворените простори и помеѓу песочните честички, задржувајќи ги цврстите честички. F2000 Media Filters користи песок од околу педесет сантиметри длабоко за филтрирање на честички од водата. Нечистотијата честички се заглавени во отворените области помеѓу песочните честички се отстрануваат за време на циклусот на повратна пловидба. Оваа нечистотија и вода за миење се испуштаат надвор од резервоарот и во област за отстранување.

Клучни спецификации
Key Operating Guidelines
Max working pressure 120 psi
Max pressure 150 psi
Pressure differential >Not to exceed 7.5 psi